Hey!
Wij zijn Anne en Marieke en we hebben zo’n missie waar je niet omheen kan!
We willen zoveel mogelijk helpen om te voorkomen dat er bij ouders en tieners hulpverlening nodig is.
Wij staan er voor om zoveel mogelijk ouders en hun kinderen helpen om samen een goede en stevige relatie op te bouwen en te behouden.
De wachtlijsten in de hulpverlening zijn enorm en in veel gevallen is de hulp ook “te laat”. Dit hebben wij keer op keer meegemaakt in de laatste 15 jaren dat we in de specialistische jeugdzorg werken. Dat moet anders, vonden wij! En dat kan ook anders!
Wij willen dolgraag dat ouders op tijd de juiste tools krijgen zodat deze volgende generaties opgroeien met liefde, verantwoordelijkheden, gezonde grenzen en vrijheid.
We trainen dus al zo’n jaar of 15 ouders en tieners in de (specialistische) jeugdzorg – en niet alleen ouders – maar ook professionals – in de benadering van Nieuwe Autoriteit (ook wel Verbindend Gezag genoemd) en Geweldloos Verzet. We hebben samen honderden gezinnen begeleid en heel goed kunnen ervaren wanneer het succesvol was en wat er mis was als het niet goed lukte. Want het lukte ook wel eens niet. En in echt bijna alle gevallen kwam dat omdat mensen te laat aan de bel hadden getrokken, óf niet de juiste hulp hadden gekregen. En elke ouder zegt tijdens het traject; “wisten we dit maar eerder” of “hadden ze ons maar eerder verteld hierover” en “we hadden jullie een paar jaar geleden moeten hebben”.
Dit signaal zat ons niet lekker. Want we kunnen uiteraard niet terug in de tijd. Maar we zijn er nu wel op tijd voor alle ouders die over een paar jaar vast kunnen lopen! Die nog ruimte hebben om iets te leren. Die nog energie hebben om ergens mee aan de slag te gaan. Die nog zien dat er dingen goed gaan en willen dat het goed blijft gaan. Kortom: alle ouders die willen investeren in de toekomst en gemotiveerd zijn om dat in eigen tijd te doen met ons als cheerleaders op de achtergrond.
We bezoeken jaarlijks buitenlandse congressen of masterclasses omdat we het fantastisch vinden nieuwe kennis en inzichten te leren en weer te delen met ouders (en vaak ook andere coaches of therapeuten).
Over Anne
Wie is Anne?
Anne is in 2008 afgestudeerd als pedagoge en naast haar werk in leefgroepen ook meteen gestart als zelfstandig ondernemer in de jeugdzorg. Anne is bekend onder professionals in het vak omdat ze wel meer dan honderd trainingen heeft gegeven. Ze is door Haim Omer zelf opgeleid, de grondlegger van de opvoedmethode “nieuwe autoriteit” die intussen door een toenemend aantal mensen in de hele wereld wordt toegepast. Anne heeft honderden gezinnen gecoacht met de meest moeilijke situaties en uitdagingen en gaat er dan ook geen enkele uit de weg. Ze is een geboren trainer, creatief denker en geeft je het geweldige gevoel dat je door haar altijd aangemoedigd wordt, wat je ook aan het doen bent.
Over Marieke
Wie is Marieke?
Marieke is psycholoog van origine en via omzwervingen in GGZ land en jeugdzorg besloot ze in 2015 dat ze ouders wilde gaan helpen op tijd een veranderproces in te gaan en zo voor zowel ouders als tieners ondersteuning te bieden. Marieke houdt absoluut niet van oordelen maar is wel graag duidelijk. Daarnaast weet Marieke er áltijd uit te halen wat je als ouder al goed doet met een rotsvastvertrouwen dat die volgende stap ook lukt! Met haar ongebreidelde enthousiasme en passie voor wat ze doet kun je niet anders dan vol vertrouwen met haar meestappen. Marieke heeft honderden gezinnen begeleid afgelopen 15 jaar en veel kennis opgedaan in de praktijk maar ook in het buitenland (samen met Anne).
Samen blijven we de beste experts opzoeken en delen onze kennis met liefde aan zowel ouders, tieners als professionals. Wij houden allebei van nieuwe ontdekkingen en zo ook in ons vakgebied. Marieke was bijvoorbeeld 18 jaar oud en ging in haar eentje naar Australië en Nieuw Zeeland voor een heel jaar. En Anne is vorig jaar met haar zoontje op wereldreis gegaan. We houden dus van doen waar we ons goed bij voelen en het mag best eens een beetje spannend zijn. Vertrouwen in en op jezelf is dus een thema, zo ook in ons werk.
Alleen… na al die jaren…
Eigenlijk komen we steeds dezelfde problemen tegen die echt voorkomen hadden kunnen worden.
Dit moest anders vonden we. De toegang tot hulp is ten eerste enorm ingewikkeld geworden. Dan heb je nog de wachtlijsten. En dan is er nog iets; je hebt eigenlijk vaak helemaal geen hulpverlening nodig als je maar de juiste informatie hebt om verder te kunnen. In plaats van telkens hetzelfde uitleggen, kunnen we ouders op tijd helpen en zorgen dat je geen hulpverlening in hoeft. En natuurlijk coachen we met liefde nog ouders. Vooral om te kijken hoe in plaats van ‘wat’.
We weten ook wel dat opvoeden geen kant en klare wiskundige formule is. Wij zijn ook mama’s. En we hebben onder andere ook twee pubers en basisschool kids.
Dit kregen we terug van enkele ouders: